Dotace na energie. Jak ušetřit v letošním roce?

Pokud uvažujete nad instalací fotovoltaiky do vašeho domu nebo firmy, možná vám rozhodování usnadní skutečnost, že už téměř rok je v platnosti státní dotace „Nová zelená úsporám“. Od loňského října si můžete o úlevy zažádat za nových podmínek a získat tak ještě více, než dříve. Co finanční podpora vše zahrnuje? 

Nový státní dotační program vám ušetří nemalé peníze, které je nutné z počátku investovat při instalaci nového ekologického zdroje energie - fotovoltaického zařízení. Vy tak ušetříte nejen při využívání tohoto zdroje, ale již v samotném začátku, který mnohé lidi kvůli vysoké počáteční investici odrazuje od přechodu na solární energii. V rámci programu, který poskytuje dotaci například na zateplení domu nebo využívání dešťové vody, totiž můžete získat příspěvek právě také na solární ohřev vody, tepelná čerpadla či fotovoltaiku.

Jaké podmínky pro zisk dotace musíte splňovat?

Díky dotaci můžete získat příspěvek až ve výši 200 tisíc korun českých. Nejdříve však musíte zjistit, jak velkou solární elektrárnu si můžete pořídit, abyste na ni získali dotaci a aby se vám vyplatil její provoz. Nevyplatí se vám ani malá elektrárna do 2 kWp, protože na ni příspěvek nedostanete, ale ani příliš velký provoz, protože stát dotuje pouze prvních 10 kWp výkonu.

Co dále musíte splňovat?

  • Žádat o dotaci může jen majitel nemovitosti
  • Dům musí mít méně než 3 bytové jednotky
  • Výkon fotovoltaické elektrárny musí být mezi 2 a 10 kWp, což je pro klasické rodinné domy naprosto dostačující
  • Musíte splňovat technické parametry, které za vás zkontrolují naši profesionálové 

Pokud splňujete tyto základní podmínky, neváhejte se na nás obrátit. My vaši žádost sestavíme, podmínky pro zisk dotace zkontrolujeme a vše za vás vyřídíme.